joi, februarie 19, 2015

Gânduri de la un părinte de copii către alți părinți de copii

Cu deosebit respect, vă cer permisiunea de a-mi exprima gândurile sincere legate de subiectul de ultimă oră privind instabilitatea orei de religie în școală.
Trecem prin vremuri tulburi și, presați de grijile cotidiene care nu ne înalță sufletește, ci dimpotrivă mai mult ne tensionează, ajungem să uităm, uneori cine suntem, de unde ne tragem, cine ne călăuzește viața, cine ne ridică atunci când credem și simțim că nu mai putem...
Atunci când avem un moment de liniște, mărturisim în tăcere că singurul Dumnezeu are grijă de noi...suntem prea mici ca să îl vedem, dar Ochiul Lui niciodată nu se ascunde, mereu ne vede și mereu ne îngăduie...cel puțin așa cred eu, ca părinte și educator de suflete.
Și iată: Dumnezeu ne-a îngăduit acum, la începutul Postului Mare, să purtăm o luptă cu viața, cu provocările, poate cu noi înșine...Puterea stă în fiecare, așa că fiecare poate să aleagă dacă iese învins sau învingător.
Personal, cred că noi, părinții, suntem datori în fața copiilor noștri să le arătăm drumul spre Lumină. Aceasta poate fi Învățătura lui Hristos. ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”...oare noi, părinții nu luptăm pentru copiii noștri pentru Adevăr?
În calitate de profesor, întotdeauna mi-a plăcut să simt pulsul copiilor, să mă preocupe soarta lor. Ora de Religie le oferă o mângâiere nevăzută, o deschidere spre Cel de Sus...poate acum nu înțeleg cu adevărat, dar Religia, înainte de a fi înțeleasă, trebuie s-o simți cu inima, iar Dumnezeu știe întotdeauna inima fiecăruia...
De aceea, vă transmit o rugăminte din inimă spre inimă, de la părinte la părinte: alegeți adevărul lui Hristos pentru copiii dăruiți de Dumnezeu care „sunt mâinile noastre cu care ne prindem de RAI”!
Sunt convinsă că fiecare își va asculta inima și va lua decizia potrivită pentru ca Religia să nu fie doar o rubrică uitată în catalog...
Vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi acest mesaj și vă cer scuze dacă v-am greșit cumva!
Doamne ajută!
Cu smerenie și respect pentru toți,
Alina Panait, mamă a trei copii școlari