miercuri, iulie 13, 2011

Este bărbatul vinovat pentru avort?

Bărbatul care avortează

Bărbatul pare sa nu aiba nici o legatura cu crima avortului, asociata de cele mai multe ori numai cu femeia. Adesea, lucrurile sunt văzute in modul urmator: daca femeia este cea care rămâne însărcinată, tot ea trebuie sa fie si cea care avorteaza; daca femeia savarseste pacatul, tot ea trebuie sa fie şi cea care primeste canon. Dar, oare, femeia ramane insarcinata de una singura ?!

Taina Cununiei, în totalitate, este o slujba care-i uneste pe cei doi miri, pe barbat si pe femeie, "într-un trup", precum Dumnezeu a hotarat inca dintru inceput: "Si a zis Adam: Iata aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru ca este luata din barbatul sau. De aceea va lăsa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup" (Facere 2, 23-24).

Atâta timp deci cat barbatul si femeia formeaza un singur trup, iar nasterea de prunci este, in egala măsura, lucrarea amandurora, pacatul trupesc al avortului nu poate fi socotit decat tot al amândurora, daca nu chiar mai mult al barbatului.

Bărbatul si femeia avorteaza, iar nu numai femeia

Precum copilul se zămisleste prin conlucrarea a doi parinti, barbat si femeie, tot asa, el se afla si in responsabilitatea si purtarea de grija a amandurora dintre ei, iar nu numai a unuia, adica a mamei. Pentru aceasta, avortul se arata a fi o crima săvârşită de ambii parinti, iar nu numai de unul dintre ei. Avortul este deci o crima săvârşită de mama şi de tata (calitati atat de nepotrivite pentru acest caz), iar nu numai de mama.
............................................... Continuare pe CrestinOrtodox.ro

Articol de Teodor Danalache, CrestinOrtodox.ro