marți, iunie 12, 2007

Biserica da curs apelului ROST cu pivire la parada homosexualilor

Biserica da curs apelului ROST cu pivire la parada homosexualilor

Asociatia ROST a facut in ziua de 7 iunie 2007 un apel public la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sa instituie in bisericile ortodoxe din tara, in ziua de sambata, 9 iunie, 2007, incepind cu ora 17.00, in acelasi timp cu marsul gay fest care va avea loc in Bucuresti, o ora de rugaciune pentru toti homosexualii romani. Demersul bisericii a pornit din convingerea ca forta rugaciunii este uriasa. Astfel, Patriarhia Romana, Sfantul Sinod al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisnei si Maramuresului si Arhiepiscopia Tomisului au luat pozitie fata de manifestarile publice ale homosexualilor si au recomandat credinciosilor sa se roage pentru acesti pacatosi. Romanian Global News publica textele comunicatelor de presa al apelului ROST, al Patriarhiei Romane, al Sinodului Mitropoliei Clujului, Albei, Crisnei si Maramuresului si al Arhiepiscopiei Tomisului.“
APEL
Asociatia ROST face un apel la clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, la membrii Parlamentului Romaniei, Guvernului si la Presedintele Romaniei care au o responsabilitate uriasa in privinta pastrarii moralitatii in societatea romaneasca, de a nu ingadui pervertirea moralei publice a unei tari cu populatie majoritara crestina de catre o minoritate sexuala al carei comportament a fost dintotdeauna considerat ca fiind in afara normalitatii de catre poporul roman. Este extrem de grav faptul ca, de trei ani incoace, in Romania este permisa propaganda fatisa pentru homosexualitate, dincolo de limitele de bun simt ale exprimarii libertatii individuale, prin autorizarea de festivaluri ale homosexualilor in capitala tarii, actiuni care, in numele promovarii unor asa-zise valori, ale acestei minoritati sexuale, lezeaza valorile spirituale milenare ale poporului nostru. Gravitatea situatiei este accentuata de lipsa de atitudine a ierarhiei Bisericii noastre fata de astfel manifestari aberante, precum si de "ingaduinta" dovedita de liderii politici. Intr-o tara in care aproape 90 % dintre cetateni se declara ortodocsi, deci cu un Parlament si un Guvern teoretic crestine, este inadmisibil sa se atenteze la morala publica in acest fel si sa se puna in primejdie viitorul copiilor nostri, printr-o "educatie" a perversiunii, a anormalului. Sambata, 9 iunie, incepind cu ora 17.00, pe traseul P-ta Alba Iulia – P-ta Unirii – P-ta Constitutiei – Parcul Izvor, va avea loc un nou mars al homosexualilor, eveniment central al unui festival al promiscuitatii sexuale ce va intuneca sufletul locuitorilor Bucurestiului vreme de mai multe zile. Crestinii constienti de datoria pe care o au inaintea lui Dumnezeu sunt chemati sa ia atitudine. Cea mai frumoasa si de folos atitudine ar fi sa punem genunchii la rugaciune, in fata sfintelor icoane si altare din bisericile ortodoxe, rugandu-L pe Dumnezeu sa se miluiasca de homosexuali si sa le vindece boala sufleteasca si sa-i faca sa lepede acest pacat distrugator. Facem apel la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sa instituie in bisericile ortodoxe din tara, in ziua de sambata, 9 iunie, 2007, incepind cu ora 17.00, in acelasi timp cu marsul promiscuitatii sexuale care va avea loc la Bucuresti, o ora de rugaciune pentru toti cei cazuti in pacatul homosexualitatii, chemand astfel pe Dumnezeu sa vindece sufletele acestora si sa pazeasca sufletul romanesc de ispitele Sodomei si Gomorei. Cu nadejde, Claudiu Tarziu presedinte al Asociatiei ROST”
Patriarhia Romana dezaproba manifestarea minoritatilor sexuale in spatiul public din ziua de 9 iunie a.c., pe care o considera o ofensa la adresa moralitatii vietii publice, a institutiei sacre a familiei, fundamentul societatii si un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala. Recomandam credinciosilor din Bucuresti sa evite prezenta pe traseul pe care se va desfasura manifestarea si sa participe la rugaciunile oficiate in cadrul slujbei Vecerniei din dupa-amiaza zilei de sambata, 9 iunie a.c., pentru apararea demnitatii persoanei umane, ocrotirea vietii si a familiei si indreptarea semenilor nostri care au nevoie de ajutor.Biroul de Presa al Patriarhiei Romane
“Comunicat de presaSinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisnei si Maramuresului, in sedinta sa de lucru din 7 iunie 2007, reunit in Manastirea Nicula, sub presedintia Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu a luat in discutie: [...]5.
Preotii din Mitropolie sunt indrumati ca, la Vecernia de sambata, 9 iunie 2007 sa intercaleze, dupa prochimen, rugaciunea: „Stapane Doamne, Cel Ce ai facut pe om dupa chipul si asemanarea Ta si i-ai dat putinta de a dobandi viata de veci; dupa aceea cazand prin pacat, nu l-ai trecut cu vederea, ci ai randuit mantuire lumii prin intruparea Hristosului Tau; Insuti, Stapane, izbaveste prin rugaciunile Sfintei Tale Biserici, pe cei cazuti in pacatul impotriva firii; deschide-le ochii gandului ca sa straluceasca in ei lumina Evangheliei Tale, insoteste viata lor cu inger de lumina si izbaveste-i de toata bantuiala potrivnicului, de intampinarea celui viclean, de demonul cel de amiazazi si de relelele naluciri. Ca Tu esti Dumnezeul milei si al indurarilor si Tie slava-Ti inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii, vecilor, Amin”.
Pentru conformitate,
Pr. Bogdan Ivanov
Biroul de presa al Mitropoliei”
“Comunicat de preaInalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, indeamna la rugaciune pentru vindecarea celor cazuti in pacatul Sodomei si al Gomorei. In cadrul intalnirii duhovnicesti cu parintele Teofil Paraian care a avut loc joi seara (7 iunie, ora 18.00), Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a indemnat clerul si credinciosii la rugaciune pentru luminarea mintii celor ce au initiat si sustin parada gay de sambata, 9 iunie. In toate bisericile din Constanta vor avea loc rugaciuni in cadrul vecerniei de sambata seara. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:„Dar luati aminte, ne spune Sfantul Apostol Pavel, ca in vremurile tulburi vor veni oameni rapitori, asemenea cu lupii, care vor cauta sa-i rapeasca dintre voi pe cei credinciosi”. Si aceste cuvinte s-au implinit in cursul vremurilor si se implinesc, iata, si in vremea noastra. Noi, credinciosii ortodocsi nu uram pe nimeni si nu trebuie sa uram. Noi ne rugam ca cei rataciti sa se intoarca, cei risipiti sa se adune, cei bantuiti de duhuri necurate sa se slobozeasca, cei necredinciosi sa vina la credinta. Noi ii compatimim pe cei ce nu cunosc frumusetea dumnezeiasca si harul pe care Dumnezeu l-a impartasit celor credinciosi. Trebuie sa ne fie mila, dar aceasta mila nu inseamna decat toleranta, nu ratacire si acceptare”. Biroul de Comunicare si relatii mass-mediaArhiepiscopia Tomisului”
Sursa: Bucuresti, Romania/8 iunie/Romanian Global News

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

<< Home