luni, ianuarie 19, 2009

Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice






UE ne aduce prin intermediul cipurilor biomterice si semnul Fiarei 666, spune parintele Justin Parvu intr-un interviu acordat in exclusivitate ziarului ZIUA si care va aparea in edita noastra de maine. Introducerea obligativitatii inserarii de cipuri biometrice in actele romanilor cu incepere de la 1 ianuarie, masura reglementata chiar miercurea aceasta de Parlamentul European, fara a fi insa dezbatuta si in Romania majoritar ortodoxa, a starnit o reactie dura in manastiririle romanesti. Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, fost detinut politic cu 17 ani de temnita grea si frate in duhovnicie cu regretatii parinti Ilie Cleopa, Ioanichie Balan sau Gheorghe Calciu, a intocmit un apel catre ortodocsi pentru a se impotrivi acestui act, care anuleaza libertatea omului instaurand controlul total asupra miscarilor sale, considerat o masura "premergatoare pecetlurii cu numarul Fiarei, 666". In numai o singura zi, la petitia online initiata in urma Apelului Parintelui - la adresa http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html - s-au adunat peste 1500 de semnaturi iar manastirile din Moldova, unde au mai semnat sute de calugari, au pus in circulatie un formular de adeziune la aceasta chemare, afirmand ca poporul roman nu a fost consultat si solicitand dreptul de a alege si de a ii fi respectate convingerile religioase. Parintele Justin Parvu ne-a impartasit din temerile sale - care au declansat deja un scandal surd in interiorul Bisericii - si a facut un apel la trecut, invocand martirajul si sfintenia generatiei inchisorilor comuniste
Victor RONCEA

1 Comments:

Blogger Pr. prof. Panait Marcel - PAROHIA SF VASILE - http://sfvasilebz.ro said...

chestiune interesanta de care trebuie tinuta seama

Am primit de la cineva textul de mai jos. E o chestiune interesanta de care trebuie tinuta seama. Din motive subiective nu dorim sa dam numele persoanei care ne-a trimis textul. Importanta e informatia si, chiar va rog sa o verificati. Poate ne spune si noua cate ceva:
Petre Haiduc

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-01-17&id=19414


Am citit ieri Apelul Părintelui Iustin Pîrvu către toţi iubitorii de Hristos, un text grav prin ton şi forţă. Îl ştiam pe Părintele Iustin un luptător, un mărturisitor, dar în urma citirii acestui text mi-am pus foarte multe întrebări, mult mai multe decât de obicei şi am vrut să înţeleg de unde vine acest ton atât de grav.
În primul rând, m-am întrebat dacă textul respectiv chiar îi aparţine Părintelui Iustin şi am întrebat un administrator de site care mi-a spus că a primit pe e-mail textul respectiv chiar din obştea Mănăstirii Petru Vodă. În afară de asta, am văzut apelul postat şi pe site-urile unor oameni de încredere (de exemplu Părintele Savatie Baştovoi, sau Părintele Gabriel Ţuţuianu – ca să-i amintesc doar pe câţiva, care sunt slujitori în Sfântul Altar). Atunci mi-am zis – este sigur!
În timp ce îmi făceam griji dacă textul îi aparţine sau nu Părintelui Iustin, căutam pe internet date despre noile paşapoarte, am vorbit pe messenger si la telefon cu prieteni, cu alţi căutători ai adevărului şi am aflat unele lucruri care m-au cam speriat… Dar nu în sensul „aoleu, unde o să fug acum?" pentru că Părintele nu asta vrea să spună, ci mă gândesc la ce va să vie, la faptul că e tot mai aproape, la faptul că la noi se grăbesc aleşii să implementeze tot ce e nou pe „piaţă".
OK, am citit că aceste paşapoarte deja există în Canada – dar s-au introdus fără ca populaţia să fie anunţată (vezi aici, aici sau aici), că în SUA au astfel de paşapoarte doar angajaţii CIA, FBI etc. sau că ele ar exista deja în ţări ca Germania. Plus că s-a încercat introducerea acestui „paşaport" şi în Grecia sau Serbia, dar nu s-a reuşit, datorită protestelor creştinilor ortodocşi. Aşadar, nu am fi primii…
Închei cu vorbăria…
Vreau să vă spun că există o Hotărâre de Guvern, nr. 557 din 26 aprilie 2006, privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora. Iniţial, data la care ar fi trebuit să fie puse în circulaţie paşapoartele ar fi fost 1 ianuarie 2007. Ulterior, din cauza unor probleme cu licitaţiile şi a altora, această dată a tot fost amânată până când, prin H.G. nr. 571 din 28 mai 2008, această dată a fost stabilită la 31 decembrie 2008. Bineînţeles, şi alte modificări au fost aduse actului iniţial, în afară de data punerii în circulaţie.
Ultima hotărâre în acest sens este H.G. 1566/15.12.2008, pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 557/2006.
Din cuprinsul acestei Hotărâri, aflăm următoarele:
- Prin intermediul hotărârii se stabilesc pasapoartele cu date biometrice incluse, care vor fi denumite in continuare, în textul H.G. ca pasapoarte electronice, avand forma si continutul prevazute in anexele nr. 1-6
- In intelesul prezentei hotarari, se explică o serie de termeni şi expresii, ca de pildă - pasaport electronic - pasaportul diplomatic, pasaportul de serviciu sau pasaportul simplu, in care se include un mediu de stocare electronica a datelor biometrice ale persoanei; date biometrice - imaginea faciala, impresiunea digitala, precum si orice alte date ale persoanei care pot fi introduse in mediul de stocare electronica
- În anexele 1-6 sunt precizate forma şi conţinutul lor, pentru fiecare tip în parte (pasaportul electronic diplomatic, pasaportul electronic de serviciu, pasaportul electronic simplu, pasaportul electronic pentru persoana fara cetatenie etc.).
Astfel, noul paşaport, ar trebui să arate conform descrierii de mai jos (pe scurt):
Culoarea copertei: - rosu visiniu
Marimea: - 125 x 88 mm
Numarul de pagini: - 32
Pagina cu datele de identificare ale titularului, pozitionata intre coperta I (interioara) si pagina 1: - din policarbonat. Conţinut: - datele de identitate ale titularului (numele, prenumele, data si locul nasterii), autoritatea emitenta, data eliberarii pasaportului, data expirarii pasaportului, codul numeric personal - C.N.P., sex cetatenia, fotografia titularului gravata laser si fotografia in umbra realizata prin perforatie cu laser, numarul pasaportului, semnatura titularului, datele informatizate citibile optic (MRZ), mediul de stocare electronica a datelor biometrice ale persoanei.


NOTA:


Pagina 32, urgente: - titularul pasaportului trebuie sa completeze datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care poate fi contactat in caz de accident: numele, prenumele, adresa, telefon.
Denumirile rubricilor vor fi redactate in limbile romana, engleza si franceza.
Tot acolo scrie urmatoarele: caracteristicile, rubricatia, numarul si tipul elementelor de siguranta trebuie sa fie in conformitate cu prevederile Regulamentului Consiliului (CE) nr. 2252/2004 privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si in documente de calatorie emise de statele membre, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 385 din 29 decembrie 2004, si ale Deciziei Comisiei C(2005)409 pentru stabilirea specificatiilor tehnice aferente dispozitivelor de securitate si a elementelor biometrice integrate in pasapoarte si in documentele de calatorie emise de statele membre. Acestea vor putea fi adaptate in functie de dinamica reglementarilor Uniunii Europene in domeniu. Adică la început se cer data naşterii, soţ, soţie, copii, iar după aceea se vor introduce toate datele legate de persoana în cauză (asigurare de sănătate, va putea cumpăra-vinde cu acel document, va putea fi monitorizat prin intermediul său etc.). Dar ce ne facem dacă reglementările UE vor solicita implantarea cip-urilor??

Acum, de ce se spune pe blogurile ortodoxe că acceptarea acestor paşapoarte nu este bună? Pentru că, în ciuda a ceea ce ne propun ei (combaterea criminalităţii, libera circulaţie etc.) nu se doreşte altceva decât supravegherea şi apoi, paşii următori către acceptarea lui Antihrist. Astfel, acceptând aceste paşapoarte (lucru care nu s-a întâmplat în Grecia şi Serbia, unde au protestat creştinii ortodocşi, în frunte cu ierarhi ai Bisericii) vom grăbi adoptarea cipurilor pe mână sau pe frunte, lucru care este scris în Apocalipsă.
Apoi, Cuviosul Paisie Aghioritul scrie în cartea sa că „Evanghelistul Ioan atunci cand in prima sa epistola spune: "Copiii mei… ca vine antihristul, iar acum multi antihristi s-au aratat…" (1 In. 2, 18), nu intelege ca asteptatul Antihrist va fi ca prigonitorii Maximian si Diocletian, ci ca Antihristul cel asteptat va fi intr-un fel ca un diavol intrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia si va insela lumea. Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si uita-te: oamenii nici nu inteleg ca traim in semnele vremurilor, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic. De aceea spune Scriptura ca va cauta sa insele, de va fi cu putinta, si pe cei alesi (Mt. 24,24; Mc. 13,22). Cei care nu vor avea intentie buna, care nu vor fi luminati, se vor insela in anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovniceasca, asemeni diavolului".
Sau, în altă parte, tot Cuviosul Paisie, când este întrebat: Parinte, ce legatura are acest buletin de identitate cu pecetluirea? Răspunde că „Buletinul de identitate nu este pecetea; este introducerea pecetluirii". Mai aflăm că pecetluirea se va face încet, cu viclenie. „Incet-incet, dupa cartela si buletin de identitate, adica dupa indosariere, vor inainta in mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mana".
Aceste paşapoarte biometrice, electronice, sunt doar o prefigurare a ceea ce va fi după ele.
Acum ni se spune că nu vor putea fi sparte de hackeri, dar deja apar specialişti care îi contrazic pe primii… De asemenea, acestea vor fi pierdute, furate. În urma acestei fobii ce va fi declanşată normal, a fraudelor, se va face cunoscută necesitatea trecerii de la paşaportul biometric, cu cip încorporat, la BIOCIP. Până în prezent, testele făcute la animale, păsări şi peşti, au dovedit o fiabilitate şi un control remarcabil, astfel încât se putea depista în foarte scurt timp coordonatele poziţiei acestora. Specialiştii spun că cei ce vor purta aceste cipuri vor putea fi uşor controlaţi, localizaţi şi supravegheaţi în toate mişcările. Acest sistem de îngrădire a libertăţii omului va permite ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără marcarea cu biocip.
În Cartea Apocalipsei, Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan spune: "Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna dreaptă sau pe frunte încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea, cine are pricepere să socotească numărul fiarei căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase" (Apoc. 13, 16 – 18).
Internetul e plin de informaţii legate de lucrurile acestea, trebuie doar să ştii ce să cauţi, sau cât de mult să citeşti. Pentru că rişti sa banalizezi, sau să te laşi păgubaş… Însă neştiinţa nu poate fi o scuză, atât timp cât Sfântul Marcu Ascetul spune că: „Trândăvia, neştiinţa, şi uitarea sunt păcate de moarte".


INFO - Ce contine cipul cu date biometrice premergator pecetluirii cu 666: inclusiv o antena!
Pentru ca ne-am intrebat ce contine exact cipul, un cititor avizat - "z" - a postat un comentariu care, cred, merita reprodus aici. Totodata, pentru cine-si permite sa trateze de sus acesta problema, a controlului total (desi, culmea!, multi am trait in comunism) si a insemnarii cu reprezentarea numarului 666, iata o confirmare oficiala, gasita pe site-ul Consiliului Uniunii Europene, REGISTRUL PUBLIC ONLINE AL DOCUMENTELOR AUTENTICE DE IDENTITATE ŞI DE CĂLĂTORIE (http://consilium.europa.eu/prado/RO/1611/docHome.html) privind cipul biometric: acesta contine si o... antena!
Redau mai jos comentariul lui "z", caruia ii multumesc:
Cred ca cipul de care vorbim contine un microcontroler, un dispozitiv care include un microprocesor. Aveti deja cel putin unul, in calculatorul personal si cine stie cate altele (in telefonul mobil, care e construit cu ASIC-uri - Application Specific Integrated Circuit).
Din cate stiu eu, cipul biometric ar trebui sa fie asemanator cu cel de pe alte smart card-uri (de exemplu, cel de pe SIM-ul telefonului mobil, pe care il avem cu totii de atata timp). Pe langa microprocesor, cipul include memorie, in care stocheaza informatiile respective, un dispozitiv de comunicatii (RFID) si alte chestii. Ar trebui sa fie un cip de securitate, si asta ar putea insemna ca are memorie criptata si semnale criptate (folosind poate criptarea RSA sau AES sau altceva), pentru a fi spart mai greu (desi nu vad de ce ar fi imposibil sa se gaseasca o metoda de a citi, modifica toate informatiile stocate pe cip). Dimensiunile unui cip de genul asta, din cate stiu, descurajeaza de asemenea spargerea, fiind greu sa ii scanezi suprafata pentru a extrage informatiile din memorie.
Cred ca exista, de asemenea, cipuri asemanatoare pe smart cardurile pe care angajatii le folosesc pentru accesul in birourile firmelor pentru care lucreaza, pe cardurile studentilor caministi, pe carduri medicale.
Cipul VeriChip, din cate stiu, a fost clonat acum ceva timp. Ma sperie gandul ca cineva mi-ar introduce, fara sa stiu, un cip sub piele, dar daca cineva l-a bagat acolo, ma gandesc ca ar trebui sa existe metode de a-l localiza si a-l scoate.
In plus, din cate stiu, cipurile sunt construite cu semiconductori MOS care sunt sensibile la anumite chestii, unele se strica daca le atingi, din cauza sarcinii. Daca arunci un smart card in apa, mai merge? Dar un SIM?
In afara de astea, e vorba de date electronice. Daca s-ar renunta total la banii de hartie, de exemplu. Eu n-am auzit niciodata sa reuseasca cineva sa falsifice cu adevarat bani obisnuiti, totdeauna a existat o problema...

Nota mea: in tari occidentale a fost introdusa deja, experimental, plata cu telefonul mobil. De aici pana la plasarea cipului electronic intr-un alt obiect - document personal - si apoi, pentru a elimina posibilitatea pierderii lui, intr-un... loc personal, nu mai sunt decat doi pasi

luni, ianuarie 19, 2009 5:01:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home