miercuri, aprilie 22, 2015

Invitație la Conferință - Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov

Duminica 26.04.2015, la ora 18.00, la Muzeul Judetean Buzau (Teatrul George Ciprian) Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov va susţine o Conferinţă extraordinară şi o lansare de carte.

Invitatul special este Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov. In cadrul conferintei vom putea afla istoria vietii unui om care a predicat Cuvantul lui Dumnezeu in timpul perioadelor grele prin care trecea Biserica Ortodoxa din Rusia. Aceasta conferinta este un prilej unic de a intalni rezistenta duhovniceasca din Rusia si de a avea contact cu realitatile unui regim care a inspirat si teroarea comunista din Romania. In cadrul conferintei se va lansa cartea „Chemarea - Crucea Monahismului” - Autobiografie al carei autor este Parintele Ambrozie si cartea „O lumina de Bucurie intr-o lume a tristetii” 
- Viata Mitropolitului Iosif de Alma- Ata si Kazakhstan.
Arhimandritul Ambrozie este unul din cei mai influenţi duhovnici din Rusia. El este întemeietorul Mănăstirii Ivanovo din Rusia. Astazi, in asezamântul monahal de pe lânga Catedrala „Intrarea Maicii Domnului in Biserica“ din orasul Ivanovo, isi lucreaza mântuirea peste 200 de maici. Parintele Ambrozie este fondator si duhovnic al Fratiei Ortodoxe Radonej, Centrul de Presa al Patriarhiei Ruse, unde se adreseaza tinerilor in cadrul unor emisiuni crestine radiofonice si televizate. Este un predicator talentat si se remarca printr-o bogata activitate publicistica pe teme apologetice, catehetice si omiletice, concretizata prin cele 10 carti cu continut duhovnicesc, din care trei sunt traduse si in limba româna. Este redactor la gazeta „Cuvânt de mângâiere“ si presedintele Fundatiei de Asistenta Spirituala si Educatie Morala „Inaltarea“. Parintele Ambrozie Iurasov este duhovnicul aparatului de conducere al Ministerului de Interne al Rusiei, coordoneaza activitatea Departamentului pentru asistenta religioasa in penitenciare si este presedintele Comisiei episcopale de canonizare a noilor mucenici rusi. Pentru intreaga activitate si pentru zelul misionar, a fost distins in Rusia cu peste 50 de medalii si ordine. Din cei 73 de ani pe are ii are, 45 sunt de slujire monahala.

Postăm mai jos câteva cuvinte de folos rostite de Arhimandritul Ambrozie:
"Există un proverb rusesc care spune că dacă ai pierdut bogăţia înseamnă că, de fapt, nu ai pierdut nimic. Dacă ai pierdut sănătatea, ai pierdut jumătate din ce puteai să pierzi, iar dacă ai pierdut credinţa în Dumnezeu, înseamnă că ai pierdut totul.
Sfântul Vasile cel Mare spune foarte frumos că dacă omului îi vei da toate bogăţiile lumii şi îl vei face rege, sufletul tot nu se va sătura. Sufletul nu se poate sătura decât în Dumnezeu! Dacă L-ai găsit pe Dumnezeu, înseamnă că ai găsit totul.
Nu trebuie să uităm faptul că puterile demonice nu au decât un singur scop: de a ne lovi şi a ne strica sufletul, iar pentru asta nu ezită să folosească orice mijloace. Atunci când omul are Duhul lui Hristos în sine, atunci când se umple de cuvântul lui Dumnezeu şi de cuvintele Sfinţilor Părinţi, atunci toate revin la locul lor. Când rămânem prinşi în încercarea de a ne strânge bogăţie pentru trup, dar pentru suflet nu strângem nimic, atunci nici raţiunea, nici voinţa, nici sentimentele nu-şi mai îndeplinesc rostul, iar omul piere în deznădejde.
Trebuie să ţinem minte că totul ţine de Providenţa divină. Fără voia lui Dumnezeu nu cade nici un fir de păr din capul nostru!"