joi, noiembrie 01, 2007

Stire: Primul curs ecumenic de consiliere pastorală pentru combaterea dependenţei de droguri

Primul curs ecumenic de consiliere pastorală pentru combaterea dependenţei de droguri

▲ Organizatorii îşi propun instruirea reprezentanţilor mai multor culte din România în privinţa luptei antidrog ▲
În perioada 5-7 noiembrie, Sectorul Social Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Bihorului şi Sălajului organizează un curs ecumenic de consiliere pastorală pentru a lupta cu dependenţa de droguri. Cursul „ecumenic de consiliere pastorală specifică în adicţii“ se adresează preoţilor, păstorilor şi asistenţilor sociali care vor beneficia de instruire specifică pentru a-i putea ajuta pe oamenii care se confruntă cu dependenţa, informează Biroul de presă al Bisericii Ortodoxe Române. „Considerăm că acest proiect va fi un succes şi în acelaşi timp un model de împreună-lucrare a celor ce trebuie să fie «sare a pământului şi lumină a lumii», pentru ajutorarea semenilor noştri care se află în nevoie“, a subliniat Prea Sfinţitul Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, Bihorului şi Sălajului, cu binecuvântarea căruia a fost organizat cursul.
Cursanţi de la diferite culte
Participarea la acest curs oferă unui grup de 34 de preoţi, pastori şi asistenţi sociali din cadrul Episcopiei Oradiei şi din alte culte ocazia să împărtăşească metode de consiliere pastorală şi socială practicate în cadrul Bisericilor. De asemenea, ei vor explora abordările religioase cu privire la dependenţă, devenind astfel mai bine pregătiţi pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de consiliere de specialitate. În plus, ei vor participa la editarea şi tipărirea unui curs de consiliere pastorală pentru combaterea dependenţei de droguri. Cei instruiţi, alături de asistenţii sociali şi responsabilii în relaţia cu cultele, vor putea fi implicaţi în proiectele sociale dezvoltate în acest domeniu de Episcopia Oradiei, Bihorului şi Sălajului.
Pregătit cu sprijinul Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, proiectul va contribui la consolidarea educaţiei civice, culturale şi spirituale în domeniul dependenţei şi, în timp, la implicarea comunităţii în tratarea şi reintegrarea socială a celor cu dependenţă la droguri. Proiectul demonstrează potenţialul Bisericilor din România de a lupta împotriva drogurilor alături de reprezentanţii organizaţiilor laice. Printre cei instruiţi, în afară de partea ortodoxă, organizatorul cursului, se numără şi participanţi din cadrul Bisericilor Catolice, Greco-Catolice, Baptiste şi Reformate, lucrători din penitenciar, pastori, călugări, profesori universitari şi studenţi.
Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;370;1;3846;0;Primul-curs-ecumenic-de-consiliere-pastoral-pentru-combaterea-dependenei-de-droguri.html

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

<< Home