joi, februarie 28, 2008

Exmatricularea icoanelor

Exmatricularea icoanelor
-Pamflet-

România, Buzău, 2006
Emil Moise face demersurile împotriva simbolurilor religioase pretinzând că astfel apară interesul copilei sale Teodora.

SUA, Baltimore, 1960
Madalyn Murray pretinde ca fiului său i-a fost refuzat dreptul de a nu participa la orele de studii biblice (oarecum echivalentul Religiei în şcoala românească) motiv pentru care a intentat proces Inspectoratului Şcolar din Maryland.

România, Bucureşti, 2006
Consiliul pentru Combaterea Discriminării ia în considerare (parţial) petiţia cetăţeanului Moise Emil şi recomandă Ministerului Educaţiei Naţionale eliminarea icoanelor din şcoli.

SUA, Curtea Supremă, 1963
Cu votul de 8-1 se dă dreptate cetăţenei Murray Madalyn şi se interzice studiul obligatoriu al Bibliei dar şi rugăciunile publice în şcolile de stat.

România, Buzău, 2006
Emil Moise se plânge că a fost ameninţat cu moartea.

SUA, Baltimore, 1964
Într-un interviu în Life Magazine Madalyn Murray se crede femeia care a adunat cea mai multă ura împotriva ei. Totodată, descrie serii de persecuţii ale creştinilor împotriva ei şi a fiului William.

Până unde merg comparaţiile?
La maturitate, fiul William, în numele căruia a făcut demersurile Madalyn Murray ca o mamă bună ce se credea, a negat tot ce i s-a pus în cârcă. Nu a fost ameninţat, dispreţuit şi abuzat de creştini, nu a dorit să nu participe la Studiul Biblic, pe scurt, a fost folosit şi abuzat de mama sa.
În locul interesului superior al copilului, Curtea Supremă a urmărit interese politice şi a participat la abuzul împotriva lui William Murray care dorea educaţie religioasă care i-a fost refuzată prin demersurile mamei sale. Dovada? William Murray este azi activist pentru drepturile creştinilor în SUA precum şi în lume. Este chiar preşedintele ONG-ului RELIGIOUS FREEDOM COALITION.
Aspectul trist este că William o descrie pe mama sa ca pe o persoana rea şi egoistă, o mândră consumatoare de pornografie şi o mare hoaţă.
Pâna în clipa morţii sale s-a mândrit cu faptul că a îndepărtat credinţa din şcolile americane. A fost realizarea ei, pentru care a meritat să-si sacrifice copiii. Pe William l-a pierdut în favoarea lui Hristos, pe Jon l-a ţinut captiv toată viaţa lui.
Ce urmăreşte Emil Moise? Interesul superior al copilului sau interesul superior al tatălui?

Sursa: http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=add_comment&id=342881&sid=233002&read=1

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

<< Home