luni, ianuarie 22, 2018

PELERINAJ ÎN ISRAEL ȘI IORDANIA - 8-15 octombrie 2018

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
TEL/FAX: 0338401594
TEL. MOBIL: 0732320169
ADRESA: STR. OBOR NR. 2, BUZAU
Mail: contact@pelerinajebzvn.ro

PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ
 ȘI IORDANIA
08-15 Octombrie 2018
PREȚ 875 Euro

Ziua I. Întâlnire la aeroport la ora 08:00, decolare - cursă LY-574, ora 10:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv-ora 13:45. Ne vom îndrepta către HAIFA, splendid oraș-port la marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu Grădinile suspendate pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versailles. Vom vizita Biserica Stela Maris-Steaua Marii cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Cină și cazare în Nazareth/Tiberias.
Ziua a 2-a. Mic dejun. Deplasare la Cana, vizită la biserica ortodoxă aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei în vin. Nazaret-vizitarea Bisericii ortodoxe Sfântul Gavriil cu Izvorul Mariei-Biserica pictată de Frații Moroșanu în anul 1977. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcție de cult din Orientul Mijlociu și atelierul Dreptului Iosif – deplasare spre Capernaum-Cetatea Domnului, Tabha, unde Mântuitorul a săvârșit Minunea înmulțirii a 5 pâini și 2 pești. Muntele Fericirilor cu vizitarea bisericii.
Opțional, în funcție de timp, plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus" pe apele mării Galileei. Cină și cazare în Nazareth/Tiberias
Ziua a 3-a. Mic dejun. Yardenit-vizită la locul amenajat al botezului. Urcăm pe Muntele Tabor - vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la faţă.  Deplasare la Ben She"an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Vom trece pe lângă Castelul de la Ajlun şi ne îndreptăm spre Jerash (anticul Gerasa), important oraş din perioada romană. Vizitarea vechiului oraş - Forumul Oval, templul lui Zeus şi Artemis, băi şi teatre. Aman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Tur panoramic al oraşului Aman cu Citadela, Amfiteatrul roman cu 6000 de locuri, zonele noi, moderne şi vizitarea oraşului vechi. Cină şi cazare în Aman.

Ziua a 4-a. Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Continuăm cu Madaba-oraşul mozaicurilor pentru a vizita Biserica Ortodoxă a Sfantului Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim.  Deplasare la Petra. Cina si cazare in Petra.

Ziua a 5-a. Mic dejun. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Ne vom opri, în special, pentru a vizita Tezaurul  Al Khazanek şi Amfiteatrul de la Petra. Acest obiectiv turistic a fost inclus prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumii moderne, apoi ne îndreptăm spre graniţă şi vom trece în Israel în dreptul oraşului Ierihon-cel mai vechi oraş din lume unde vom vizita  biserica ortodoxă Dudul lui Zaheu, Biserica şi Asezamantul românesc de la Ierihon şi pustia Quarantaniei-panorama. Cină şi cazare in Betlehem

Ziua a 6-a. Mic dejun. Continuarea călătoriei în deșert cu minibuse arabe până la Mănăstirea Sfântului Sava și a Sfântului Teodosie plus grota magilor unde se află mormintele Sfinților Teodosie, Sfânta Sofia, mama Sfântului Sava, Sfânta Evloghia mama Sfântului Teodosie și Sfânta Teodora mama Sfinților Cosma și Damian, apoi vizitarea Bisericii Păstorilor - Bisericii Nativității și a criptei unde s-a născut Domnul. Biserica catolică Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului și Foișorul –Cina cea de taină, Mormântul marelui Rege David. Optional, participare la Sfanta Liturghie de la miezul nopții la Sfântul Mormânt. Cazare și cină în Betleheem.

  Ziua a7-a. Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sfântului Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele „14 staţii” în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. Cină şi cazare in Betlehem. 
Ziua a 8-a. Mic dejun. Vizită la Ein Karem – patria Sfantului Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sfantului Ioan şi a Fântânii Fecioarei Maria. Tur panoramic al orasului Tel Aviv – Yafo apoi ne îndreptăm spre Aeroportul Ben Gurion pentru decolare spre București la ora 18:15, aterizare ora 21:00 (cursa EL-AL-LY-571), încărcați de emoții și mulțumiri că ați vizitat Țara Sfântă, și ați mers pe „Pe urmele lui Mântuitorului".
Preţul include:
 • Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
 • Taxe de aeroport;
 • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
 • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Nazareth/ Tiberias (2 nopţi), Aman (1 noapte), Petra (1 noapte), Bethlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficială pentru Israel şi Iordania; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
 • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetsimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi maxi-taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
 • Autocar 3* pentru transport în Israel si Iordania pe toată durata programului;
 • Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
 • Preot/teolog însoţitor grup;
Pretul nu include:
·         Tips pentru ghid, șofer, personal hotelier - (35 euro Israel + 15 euro Iordania) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
 • Opțional croazieră pe Marea Galileei - 10 euro
 • Opțional participare la Sfanta Liturghie de la miezul noptii la Sfantul Mormânt, aproximativ15-20 euro, în funcție de numărul doritorilor
 • Asigurarea storno de călătorie - 55 lei
 • Transport cu autocarul Buzău-Aeroport Otopeni și retur – 100 lei
Acte necesare:
·        paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
·        copie CI/Buletin

NOTĂ:
·         paşaportul trebuie să fie valabil minimum 6 luni după data întoarcerii în ţară;
·        Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
·           Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
·           Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
·           Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
·           Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite).  
·           Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însotitorul de grup.
·           Pentru anumite facilităti din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați receptionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
·           Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
·           Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
·           Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
·         Nota informativa: pentru cheltuieli personale, moneda de circulatie principala pe teritoriul Israelului si a Palestinei este dolarul american.


·           ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).